Blog

De fauteuil: geen woonkamer kan zonder!

20470 e1667030071444

Een fauteuil is onmisbaar voor die luie filmavond, gezellige verjaardag of relaxed lounge-moment.

De design fauteuil: geen woonkamer kan zonder!

20210-7

Een design fauteuil maakt de ideale zithoek.

Een fijne indeling van je woonkamer maakt de ruimte zo veel aangenamer. Geef elk meubel voldoende ruimte en denk na over de functie die het meubel heeft. Een standaard opstelling rondom de tv kan maar je kunt er ook voor kiezen je zithoek rondom de open haard te creëren of gericht op het beste uitzicht. Met één of meer fauteuils maak je de opstelling van de zitplaatsen in huis net wat flexibeler. Een draaifauteuil bijvoorbeeld is dan heel praktisch: je draait heel eenvoudig van de tv naar je raam als je je horizon wilt veranderen. En bij een stoffige relaxfauteuil. Ze zijn er in hele toffe eigentijdse uitvoeringen. Denk maar eens aan de Little Big Chair van Norr11. Of fauteuil Nosto van Design on Stock waar je helemaal in weg kunt kruipen. Zoek je een kleiner model? Dan is fauteuil Ella van Montis een goede optie.

Little Big Norr11 Flow Lab Rotterdam

Little Big Chair van Norr11 zit heerlijk en is toch een compacte toevoeging in de zithoek.

Nosto Design on Stock Flow Lab Rotterdam

Nosto fauteuil van Design on Stock omarmt je en geeft je een gevoel van geborgenheid. Deze design fauteuil kan met een hocker gecombineerd worden.

Ella Montis Flow Lab Rotterdam

Ella kenmerkt zich door haar eigenwijze vormgeving en is een opvallende verschijning.

Met een fauteuil kun je alle kanten op.

Dat geldt dus niet alleen voor de draaifauteuil. Eigenlijk staat een fauteuil overal in huis. Bijvoorbeeld in je werkkamer. En zet je hem naast je boekenkast samen met een klein tafeltje? Dan heb je een ultieme relax plek. Kies dan voor een kleiner model zoals Pacha van Gubi. Of de Toggle chair met zijn typische Scandinavische uitstraling die ondanks zijn bescheiden afmeting een zeer comfortabele design fauteuil is.

Pacha Gubi Flow Lab Rotterdam

Gubi's Pacha is een compacte comfortabele fauteuil.

Toggle Prostoria 6 Flow Lab Rotterdam

Toggle heeft simpele vormgeving maar is heel comfortabel. Vooral leuk als set van twee.

Denk je aan duurzaamheid, dan kies je voor een vintage design fauteuil.

Vintage design fauteuils zijn van een ontzettend goede kwaliteit. Ze zijn gemaakt van materialen die heel erg lang mee gaan. En goed design is functioneel en tijdloos. Niet voor niets zijn veel mid century designs van de overige eeuw nog steeds actueel. En een design fauteuil is een prachtig stijlicoon in je woonkamer. De Togo is een ontwerp van Michel Ducaroy uit 1970. Togo is een design fauteuil in stof maar kan ook in vintage leer uitgevoerd worden. Togo wordt nog steeds met de hand gemaakt en is dus echt uniek ondanks de vele slechte kopieën die van deze vintage fauteuil gemaakt zijn. De ontwerpen van Arne Jacobsen zijn zelfs nog ouder. Zijn beroemde Swan is een echte Scandinavische design fauteuil ontworpen voor het SAS hotel in Kopenhagen. 

 

Togo Ligne Roset Flow Lab Rotterdam

Togo is een iconische design fauteuil uit de jaren zeventig. Een ontwerp van Michel Ducaroy voor Ligne Roset.

Swan Fritz Hansen Flow Lab Rotterdam

Deze Swan fauteuil van Arne Jacobsen is ontworpen voor het Sas hotel in Kopenhagen en nog steeds een design klassieker.

Welke fauteuil past bij jou?

Als je een fauteuil wilt kopen, dan is het allereerst belangrijk om te bepalen welk type bij je past. Ga je voor

  • klassiek of modern
  • royaal of bescheiden
  • met of zonder draaivoet
  • wil je actief of onderuit gezakt zitten
  • met of zonder armleuning?

Zie je jezelf al helemaal zitten met een goed boek óf voor Netflix in de relax-modus? Dat alles  bij elkaar bepaalt je keuze.

Een belangrijke keuze is ook het materiaal: ga je voor stof of voor leder? Zachte stoffen zitten heel erg lekker. Maar met leer kun je leuk afwisselen. Bestaat je inrichting voornamelijk uit zachte stoffen en kleuren? Dan staat een lederen fauteuil daar echt  super stoer bij. Hoe vind je deze Florence van Montis in leer? Het is een van Montis’ eerste succesnummers en opnieuw uitgebracht aangepast aan de kwaliteitsstandaard van nu.

Florance Montis Flow Lab Rotterdam

Florence behoort tot Montis' eerste successen en terug van weggeweest.

Florance 02 Montis Flow Lab Rotterdam

Florence is er in diverse maten en stoffen en heeft ondanks zijn nederlandse afkomst een echte Scandinavische design look.

Hippe fauteuil

Wil je echt helemaal meegaan met de laatste trend? Kies dan voor een zachte ‘teddy’ fauteuil. Deze stof trekt alle aandacht en zit ook nog eens superzacht en comfortabel. Bovendien kun je de zachte stof hartstikke makkelijk combineren met de andere materialen in je huiskamer. Little Petra van Vigo Boesen – vernoemd naar zijn schoonmoeder – staat hoog op veel verlanglijstjes. Ook fauteuils met ronde vormen zijn helemaal hip! Nieuw en één van onze favorieten is fauteuil Margas van &Tradition, retro en toch helemaal van nu.

Little Petra andTradition Flow Lab Rotterdam

Vigo Boesen vernoemde deze stoel naar zijn schoonmoeder: Little Petra.

Margas andTradition Flow Lab Rotterdam

Margas combineert een retro design met eigentijdse stoffering. Een heerlijke draaifauteuil.

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan komt onze showroom van 2000m2 als geroepen. Je vindt daar een zeer uitgebreid aanbod van design fauteuils in verschillende stijlen. En voor elke fauteuils zijn wel honderden kleuren mogelijk. Elke variant zorgt voor een unieke sfeer. Onze ervaren interieur stylisten helpen je graag een keuze te maken die bij jouw persoonlijke omstandigheden en interieur past zodat je jarenlang kunt genieten van jouw heerlijke fauteuil. Kijk hier voor een voorproefje van ons assortiment design fauteuils https://flowrotterdam.nl/fauteuils/ en kom ze vervolgens uitgebreid testen.

 



Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.

 

Geef een reactie