/ Gelderland

Bank 6905 Gelderland

De 6905 is de soft uitvoering van model 6900. De modulaire zitelementen zijn voorzien van een zacht ‘dekje’. Dit is minder strak, met een begeerlijk, zacht zitcomfort in een wat lossere look. De serie bestaat uit 13 verschillende zitelementen die naar eigen idee gecombineerd kunnen worden. Van vrijstaande chaise longue tot ruime hoekbank.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over 6905

De basis is een massief beukenhouten romp met nosagvering. De zitting en rug opgebouwd uit hoogwaardig koudschuim en daarover een carré gestikt dek gevuld met een mix van comforel en polyether staafjes. De bank heeft zwarte kunststof pootjes en is in verschillende stoffen te verkrijgen. 

Over Gelderland

Hele generaties zijn opgegroeid met banken van Gelderland, want een bank van Gelderland koop je voor het leven.

Gelderland is in 1936 opgericht door de heer Oberman. De oprichter hield van Scandinavisch design wat nog steeds terug te zien is in de collectie.

Gelderland werkt samen met de beste ontwerpers, waarvan Jan des Bouvrie – die al 50 jaar voor Gelderland werkt – waarschijnlijk het bekendst is. De meubels van Gelderland worden in Culemborg gemaakt.

Over Scholten & Baijings

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 een ontwerp duo. Scholten studeerde aan de Design Academy Eindhoven. Na de realisatie van diverse projecten waarin zij de grenzen tussen onafhankelijkheid en toegepast werk hebben afgetast, wordt in hun nieuwe werk meer nadruk gelegd op creëren binnen het interieur.

In het Nederlandse productontwerp nemen ze een geheel eigen plek in. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd welgesteld aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen kleurpalet.

Scholten & Baijings maken gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Door de duidelijke belangstelling voor ambacht en traditie ontstaat er een goede balans tussen ontwerp en functionaliteit. Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg. Intussen hebben zij een sterke internationale positie opgebouwd en werken zij vanuit hun prachtige studio aan de Ruysdaelkade in Amsterdam voor toonaangevende merken.

 

Get inspired

Gelderland

Innovatief en hoge kwaliteit