/ Montis

Aztec

Met zijn bolle, robuus-zachte uiterlijk biedt bank Aztec geborgenheid. Hij omarmt gebruikers aan alle kanten.

Montis introduceerde Aztec al in 1981 en was voor Montis een doorbraak als producent van eigenzinnige design meubels. Hij is even weggeweest maar maakt nu een comeback in een modern jasje.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Aztec

Het bijzondere van bank Aztec is dat rug- en armleuning dezelfde hoogte en breedte hebben. Dit geeft de bank een robuuste en unieke uitstraling. En zorgt ervoor dat je eindeloos modules kunt combineren. Een rug kan aansluiten op een arm, waardoor eenvoudig een hoekbank of een op maat gemaakte, verlengde versie ontstaat.

De stevige, vlakke arm en rug hebben een bijkomend voordeel: je kunt er gerust op zitten of hangen, een dienblad of laptop op plaatsen of zelfs een stapel boeken.

Leverbaar in stof en leer.

 

Over Montis

Montis startte in de jaren zeventig. Het stippen logo herinnert aan het tijdsbeeld van de onbevangenheid van deze tijd. Weg van de oubolligheid en over naar frisse eigentijdse vormentaal. En daar staat Montis nog steeds voor. Kwaliteit, vakmanschap, goed zitcomfort en sterke esthetiek voegt Montis hier nog aan toe. De collectie is tegelijk stijlvol en speels. De drijfveer van Montis is meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Voor lange tijd.  Alle ontwerpen dragen de eigenzinnige handtekening van de ontwerpers. Tegelijkertijd kunnen ze naadloos afgestemd worden op ieders persoonlijke levensstijl. Gerard van den Berg was een tijdlang gezichtsbepalend voor Montis met tijdloze modellen als Charly en Chaplin. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten zij in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait en waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

 

Bezoek Flow Lab

Over Designer Gerard van den Berg

Aan de MTS te Rotterdam volgde Gerard van den Berg (1947) een technische opleiding voor meubelfabricage. Als medeoprichter van Montis is Gerard jarenlang (tot 1990) als vaste ontwerper aan Montis verbonden geweest.

De kunst van het ontwerpen is volgens Gerard heel zuiver blijven denken. Hij focust op een basisidee en vermijdt de neiging om dat te gaan versieren en compliceren. “Ik probeer de enkelvoudige, pure vorm vast te houden vanaf de eerste schets tot en met de uiteindelijke productie. Een idee wordt er volgens mij niet beter van als je er steeds meer dingen aan toe gaat voegen. De kracht zit in de essentie van het uitgangspunt, niet in de opsmuk. Zo gauw je die nodig hebt, ontbreekt er kennelijk iets aan het idee zelf.” Ontwerpen van Gerard combineren duidelijke vormgeving met een opvallende materiaalkeuze. Hard metaal ondersteunt een zachte stoffering en het ontwerp laat op een nonchalante manier de natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten van de toegepaste materialen tot hun recht komen.

Get inspired

Montis

Montis, industriële elegantie made in Dongen