/ Montis

Axel XL

De lage, grote zitvlakken doen bank Axel XL van Montis lijken op een Hollands lounge landschap. De beproefde vormgeving zorgt ervoor dat het zitcomfort altijd optimaal is, zittend of liggend! Alle elementen zijn rondom afgewerkt en kunnen dus flexibel opgesteld worden. De bank heeft een luxe, elegante uitstraling maar oogt tegelijkertijd een tikje nonchalant. Best of both worlds.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Axel XL

Axel XL kan ik veel stof en leer kleuren uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk te kiezen uit verschillende onderstellen, net wat in jouw interieur past. En door de keuze uit meer dan 30 elementen kun je je fantasie de vrijheid geven. En zie je door de bomen het bos niet meer …. we helpen je graag.

Een leuk detail is de tafel in eiken of noten die aan de onderzijde gestoffeerd is en opgaat in het ontwerp. Heel bijzonder.

 

Over Montis

Montis startte in de jaren zeventig. Het stippen logo herinnert aan het tijdsbeeld van de onbevangenheid van deze tijd. Weg van de oubolligheid en over naar frisse eigentijdse vormentaal. En daar staat Montis nog steeds voor. Kwaliteit, vakmanschap, goed zitcomfort en sterke esthetiek voegt Montis hier nog aan toe. De collectie is tegelijk stijlvol en speels. De drijfveer van Montis is meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Voor lange tijd.  Alle ontwerpen dragen de eigenzinnige handtekening van de ontwerpers. Tegelijkertijd kunnen ze naadloos afgestemd worden op ieders persoonlijke levensstijl. Gerard van den Berg was een tijdlang gezichtsbepalend voor Montis met tijdloze modellen als Charly en Chaplin. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten zij in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

 

Bezoek Flow Lab

Over Designer Gijs Papavoine

Gijs Papavoine (1949) geboren te Den Bosch. Afgestudeerd aan de Hogere Technische School en de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven, afdeling Productontwerpen.

Hij startte in 1976 bij Montis op de afdeling productontwikkeling. Na de functie van Product Manager, waar hij medeverantwoordelijk was voor designfilosofie van Montis, promoveerde hij in 1990 tot vaste ontwerper van Montis. Zijn ontwerpen zijn krachtig door hun eenvoud. Eenvoudige basisvormen met een verfijnde elegante belijning, die comfort uitstralen, kenmerken zijn handschrift.

 

Get inspired

Montis

Montis, industriële elegantie made in Dongen