/ Fritz Hansen

Ant dining chair

In het begin van de jaren ’50 werd de Ant chair door Fritz Hansen gelanceerd. De vorm van de stoel roept associaties op met een mier. De, voor die jaren, nieuwe kuiptechniek bestaat uit een stuk gelamineerd hout dat in stoom wordt gebogen. Het model blinkt uit in comfort en kwaliteit en is door de bijzondere belijning zowel geschikt voor een prive- als werkomgeving.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Ant

De Ant chair is zowel in een 3-potige als in een 4-potige uitvoering verkrijgbaar. De 3 potige uitvoering is 52 cm breed en 77 cm hoog, de 4 potige is 52 cm breed en 81 cm hoog. De keuze uit de diverse houtsoorten is groot: iep – eiken – donker eiken –  walnoot – esdoorn – beuken – essen – kersen – oregon pine. De kwaliteit van de poten is aluminium. De Ant chair is ook verkrijgbaar in een gekleurde versie. Hierbij is de houtnerf zichtbaar. Ten slotte is het vermelden waard dat de stoel stapelbaar is. Kom in onze showroom kennismaken met een hippe elegante stoel en vraag onze adviseurs naar meer informatie.

Over Fritz Hansen

Fritz Hansen bestaat sinds 1872 en mag gezien worden als een wereldnaam op het gebied van meubelen, verlichting en woonaccessoires. Op basis van passie voor kwaliteit, design en vakmanschap verenigt Fritz Hansen hun Scandinavisch handschrift met de visie van topontwerpers zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner , Piet Hein en Jaime Hayon. De iconische modellen uit de kollektie van Fritz Hansen waren baanbrekend in de vorige eeuw en blijven onverminderd in de belangstelling staan van nieuwe generaties consumenten. Fritz Hansen is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 85 landen en 2000 verkooppunten met flagshipstores in Kopenhagen, New York, Milaan en Tokyo.

Bezoek Flow Lab

Over Designer Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) mag gerust gezien worden als een van de oervaders van Scandinavisch design. Meteen na zijn studie richtte hij  in 1930 zijn eigen ontwerpburo op, hetgeen uitmondde in een reeks vernieuwende en zeer bekende modellen waaronder de Ant chair, Drop chair, series 7 (vlinderstoel), the Swan enz. Deze modellen worden nog steeds geproduceerd door Fritz Hansen en zijn te zien en bewonderen in de showroom van Flow LAB.

Jacobsen’s stijl kan omschreven worden als functionalistisch, de vorm wordt altijd door de functie bepaald. Hij heeft als een van de eersten ook gexperimenteerd met nieuwe vormen door bijv rugleuning en zitting uit een stuk multiplex te buigen. Hij is sterk beinvloed door Mies van de Rohe, Le Corbusier en Bauhaus.

 

Naast interieur heeft Jacobsen ook zijn stempel gedrukt op architectuur. Bekend zijn onder andere het St Catherine’s College in Oxford en het SAS Hotel in Kopenhagen, waar nog steeds de eerste modellen van de Egg chair, Swan en series 7 in de lobby staan. Een van de suites van het hotel is nog in tact gelaten, zoals Jacobsen het heeft ontworpen. Voor geinteresseerden is het mogelijk om de suite, onder begeleiding, te bezoeken.

 

Get inspired

Fritz Hansen

Fritz Hansen: een van de meest gerenommeerde designleveranciers ter wereld. Een combinatie van Scandinavisch design, vernieuwing en vakmanschap.