/ Hay

About a Lounge

De About A Lounge Chair heeft een compacte body met gevormde armleuningen in combinatie met ronde houten poten. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over About a lounge

Hay fauteuil About a Lounge Chair is ontworpen door Hee Welling. Het idee achter de About a Lounge Chair was het ontwerpen van een opvallend eenvoudige stoel. Door zijn eenvoudige maar tegelijkertijd luxueuze uitstraling perfect voor zowel particuliere als zakelijke ruimtes. Missie geslaagd dus! 

De About a Lounge Chair heeft een zitting die vervaardigd is uit gegoten polyurethaan. De zitting word bekleed met een stofsoort naar keuze. Het frame van de stoel is vervaardigd uit massief eikenhout: gezeept, gelakt of zwart gebeitst. Binnen de familie van de About a Lounge Chair zijn er verschillende modellen verkrijgbaar, zowel met een lage als een hoge rug. 

 

 

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar heeft inmiddels een ruim assortiment stoelen, tafels en kasten. Maar ook woonaccessoires als kussens, vloerkleden, barkrukken en banken en fauteuils. HAY toont aan dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design.

Hee Welling (1974) is een Deense designer die in 2003 zijn eigen studio in Kopenhagen heeft opgericht. Zijn ontwerpen tonen duidelijk zijn Scandinavische afkomst en de daar heersende tradities op het gebied van design. Dit zie je goed terug in de vereenvoudige, functionele en verfijnde ontwerpen. Welling heeft een aantal ontwerpprijzen ontvangen, waaronder de Bo Bedre Award (Denemarken), Good Design Award (VS) en is genomineerd als de Deense ontwerper van het jaar in zowel 2013 en 2014.

Sinds de oprichting van zijn studio werkt Hee Welling samen met verschillende design organisaties, maar we kennen Hee voornamelijk van zijn werk voor Hay. Volgens Hay heeft Welling een plek in de geschiedenis verdiend met zijn HAY Hee Chair in 2004.

Over Hee Welling

Hee Welling heeft in 2012 een nieuwe stoelen collectie ontworpen voor HAY, de bekende About A Chair en Stool collectie. Ook in deze ontwerpen zie je zijn Scandinavische roots goed terug.

Bezoek winkels

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.