/ Hay

About a Lounge soft

De About a Lounge AAL83 soft fauteuil van HAY is ontworpen door Hee Welling en is gemaakt voor alle liefhebbers van comfort. Het idee achter de About a Lounge Chair is het ontwerpen van een opvallend eenvoudige stoel. Door zijn eenvoudige maar tegelijkertijd luxueuze uitstraling is deze stoel perfect voor zowel particuliere als zakelijke ruimtes. Missie geslaagd dus! 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over About a lounge soft

 

De About a Lounge Soft heeft een zitting die vervaardigd is uit gegoten polyurethaan. De zitting wordt bekleed met een stofsoort naar keuze. Het frame van de stoel is leverbaar in massief eikenhout, gezeept, gelakt of zwart gebeitst, maar de stoel kan ook geleverd worden met een metalen frame en zelfs met een draaivoet.

Er is een variant met een hoge en een lage rug. En vind je de soft versie niet strak genoeg. Kijk dan eens naar de variant met de strakke kuip https://flowrotterdam.nl/about-a-lounge/

Alle stoelen uit de AAL serie zijn zowel in een uni kleur of duo gestoffeerd verkrijgbaare met alle bekende onderstellen die je gewend bent van Hay design.

 

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar heeft inmiddels een ruim assortiment stoelen, tafels en kasten. Maar ook woonaccessoires als kussens, vloerkleden, barkrukken en banken en fauteuils. HAY toont aan dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design.

Over Hee Welling

Hee Welling heeft in 2012 een nieuwe stoelen collectie ontworpen voor HAY, de bekende About A Chair en Stool collectie. Ook in deze ontwerpen zie je zijn Scandinavische roots goed terug.

Hee Welling (1974) is een Deense designer die in 2003 zijn eigen studio in Kopenhagen heeft opgericht. Zijn ontwerpen tonen duidelijk zijn Scandinavische afkomst en de daar heersende tradities op het gebied van design. Dit zie je goed terug in de vereenvoudige, functionele en verfijnde ontwerpen. Welling heeft een aantal ontwerpprijzen ontvangen, waaronder de Bo Bedre Award (Denemarken), Good Design Award (VS) en is genomineerd als de Deense ontwerper van het jaar in zowel 2013 en 2014.

Sinds de oprichting van zijn studio werkt Hee Welling samen met verschillende design organisaties, maar we kennen Hee voornamelijk van zijn werk voor Hay. Volgens Hay heeft Welling een plek in de geschiedenis verdiend met zijn HAY Hee Chair in 2004.

Bezoek winkels

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.